Test, Kelvinlights slotcar lys

Af: Torben Andersen, Handest

Efter at vi havde modtaget de to biler fra vores leverandør i Spanien, var vi noget spændte på at se hvordan Kelvin lyssættene var monteret og virkede.

Når jeg skriver monteret, er det fordi man kan betale sig fra selv at montere og samle den lille printplade, som der skal bruges. I reklamerne står der, at der er blus på lygterne i op til ti min. efter at bilen er kørt i pit, ( eller faldet af sporet på mærkeligste vis ). Dette passer også, men man skal først køre en del runder eller løfte baghjulene, så man kan give fuld gas, og på denne måde oplade den lille kondensator.

Printpladen er på ca 1X2cm og indeholder ret mange komponenter til at styre lyset med. Der er ikke noget flimmer i lyset når man kører, og styrken er altid ens, super super. Det er jo ikke lige det vi kender fra "SCX". Vægten på printet og dioderne er så lille, at det ingen betydning har, og der er ikke noget mærkbart strømforbrug når man kører. Vi havde 2 stk. Audi TT, en med og en uden, og de var lige hurtige på banen. Monteringen er ret simpel i Audièn da den kun har 2 baglygter og god plads i fronten. Man borer nogle små huller i bagsiden af lygterne og limer dioderne fast. Det er straks mere bøvlet i den nye Corvette fra Fly, da der er fire baglygter, der skal virkelig bruges noget fingersnilde for at få diodernes samlepunkter til at være der.

Men sikke en effekt når man kører. På Corvetten ser det helt vildt ud når man bremser, og de fire baglygter blusser op. Forlygternes lys er gule, da der er farvet glas i lygterne, og det ser meget rigtigt ud. På Audièn fra Ninco er forlyset stærkt hvidt, og der er også kraftig bremselys på.
De 150,- ( montage 50,- ) som prisen er, synes vi er godt givet ud, og det åbner jo op for nye muligheder i vores langdistanceløb, hvor man godt kan lave tusmørke i en times tid, da lyset er kraftigt nok til at køre med. Kig på billederne og nyd endnu et skørt påhit i vores vidunderlige hobby.

Se Kelvinlights hjemmeside: http://www.kelvinlight.com/eng/empresaf.htm som er svær at gennemskue, eller kig ind til Pendle Slot i England http://www.pendleslotracing.co.uk/, de har også varerne.Torben
Veteranbanen.