Test, Slot.it Audi R8C 1999

Af: KOF

Efter at Slot.it igennem efterhånden nogle år har leveret tuningsdele i form af motorer og, ikke mindst, hjul, gear og dæk af meget høj kvalitet, kom sidste år HRS bunden der gjorde at man kunne komme ud og køre udelukkende med Slot.it stumper på nær karosseriet. Nu er Slot.it's første komplette bil så kommet, og mange af os har spændt ventet på om den kunne leve op til den særdeles velkørende HRS-bund. Meget har dog talt for dette, da motor/bagaksel delen er den samme som fra multibunden (Fikst af Slot.it, at lave et komplet drev, som så bare implementeres i forskellige kommende bunde - det må gøre produktionen billigere).

Nå, til sagen: Første erfaring man gør sig omkring den nye Audi er at den ikke er til at få ud af kassen. Slot.it har helt givet prioriteret kræfterne på bilen, for kassen virker godt nok noget hastigt flikket sammen, og låget binder som bare fanden. Heldigvis er der jo ikke meget der ikke kan skilles ad, bare hammer og skruetrækker er store nok. Næste fase er at skrue bilen af bundplade, hvilket sker ved at løsne en stjerneskrue der helt sikkert også vil kunne findes adskillige steder i IKEA.

Vel ude af kassen fremstår Audien i en finish noget under FLY, men stadig ganske flot - ca. Carrera niveau. Detaljeringen er OK, med detaljer som spejle med sponsormærker på, 2 antenner (så længe det varer !!) Finish ankerne er baglygterne, der noget tarveligt bare er klistermærker, samt klar lakken, der lider af appelsinhud. Alt i alt ser bilen dog helt OK ud, når den er på banen.


De ikke så fantastisk flotte baglygter.

Mekanikken kender vi, HRS drevet, og de sædvanlige fælge, dæk og tandhjul. Dækkene er modsat tidligere adviseret den bløde P2 compound, og det kan man kun være glad for. For-fælgene er dog nye, idet de er af plastik, men stadig helt lige og runde. Selve bunden er af en ret blød plastik, men med fornuftige forstærkninger. Selve chassiset har en finish der er det flotteste jeg har set endnu på en serieproduceret bil, ledningerne ligger smukt ført i bunden, og alt er nydeligt. En smutter er dog at styretappens ledninger går let mod karosseriet, så tappen ikke retter op ad sig selv - men mon ikke det kan fidles til at virke lidt bedre!.
Bilen er samlet med 2 skruer, hvor den ene sidder under styretappen, og hele herligheden vejer så lidt som 79 g. Selve karossen vejer kun 20 gram, og ligger sig dermed på linie med f.eks. FLY's sport Porsche GT1.

Efter at (naturligvis) have smurt bilen igennem, kom den på vores Carrera bane i Ikast, og der var fra start ikke tvivl om at bilen var lynende hurtig. Det var for os især spændende at se hvordan den klarede sig i forhold til de HRS baserede biler som den skal konkurrere mod i SLEMC.
Med det medfølgende gear på 9/28 var den ret vild, og ikke så nem at styre som de 8/28 gearede HRS'er vi brugte - selve køreegenskaberne var imidlertid sublime, og med samme gear som HRS-bilerne kører Audien efter min mening endnu bedre. Bilen er som sagt meget let, og accelerationen er helt vandvittig. I forhold til mange af konkurrenterne snupper Audien lige 20-30 centimeter på de korte langsider i ren udaccelration. Samtidig er køreegenskaberne godmodige som HRS's, og vi må nok se i øjnene at Audien i SLEMC kommer til at køre med en vis vægt i karossen for ikke at gøre den for suveren. Men andre ord er Audien HERREhurtig, og skal du gi din nabo baghjul på garagebanen er du saftsusme godt stillet med en Slot.it Audi !!!.

Konklusion: Slot.it har lavet en dræber af en bil, i en finish jeg vil anse for passende. Der er ingen tvivl om at Slot.it mener at bilen skal ud at køre racerløb, i stedet for at stå i et glasskab og se potent ud. Personlig mener jeg at Slot.its prioritering er rigtig, og det er imponerende hvor meget mekanisk kvalitet men kan få, hvis man slækker bare en smule på detaljer og fancye transportkasser. Prisen på en Slot.it Audi bør få alle de andre producenter til at ryste i bukserne.
Slot.it Audien er den bil jeg har prøvet, der er markant hurtigst ud af kassen, og i en mekanisk kvalitet der holder meget længe. (husk at smøre lejer og kronhjul ofte). Bilen er perfekt afbalanceret fra fabrikken, og jeg kan ikke komme med andre tunings råd, end at evt. skifte pinionen ud med en 8-tands, men det er en detalje, og er i øvrigt ikke nødvendigvis bedre på DIN bane da det er et sammenspil mellem spænding, overflade, kørestil, temperatur - og hvad ved jeg.

Til slut en påmindelse om at en Slot.it V12 motor skal køres med 25-35 Ohms speeder, ellers får du en helt forkert opfattelse at motoren.


Motor og Gear, som os der lejer med HRS kender rigtig godt.