Test, Scalextric Sport, Kontroltårn

Af: René Christensen for Slots Mini Racing.

Der findes tre forskellige bygninger i den nye Scalextric Sport serie - en tribune, en pitbygning og et kontroltårn og det er netop sidstnævnte som jeg vil koncentrere mig om i denne test.

Bygningen er fortrykt på ni stykker kraftigt pap i A-4 størrelse og skåret så tingene er lige til at trykke ud. Det eneste der skal klippes ud, er det gennemsigtige stykke plastic som skal benyttes som vinduer. For at samle en bygning skal man bruge en saks eller en skarp hobbykniv, en limstift (gør ikke som jeg, der forsøgte at bruge en limstift i 25 graders varme. Den bliver blød som smør!) eller noget skolelim samt en håndfuld klemmer og/eller nogle elastikker til at holde sammen på bygningen, imens limen tørre. Selve brugsanvisningen som er fire stykker A-4 papir, er meget nem at følge. De områder som skal limes, er farvet lyserøde både i brugsanvisningen og på selve pappet, så der er ikke mange chancer for at smøre limen på det forkerte sted. Man starter med at klippe vinduespartierne ud, limer dem på de respektive stykker pap og man er nu klar til at samle selve kontroltårnet. Derefter kan man bygge at samle bygningen efter brugsanvisningen. Stykkerne som man let kan trykke ud, passer fint sammen og der er ikke noget med at man lige skal klippe lidt her eller skære lidt der for at det passer sammen. Kvaliteten er helt i top. Efter 3 til 4 timer inklusiv tid til at limen tørrer, skulle man meget gerne have et flot kontroltårn !

Efter min mening skal man nok ikke begynde med kontroltårnet, hvis man aldrig har prøvet at samle en bygning før, da det kan være lidt besværligt og det tager helt sikkert længere tid end man først regner med. Men resultatet er et flot kontroltårn som helt sikkert vil pynte på enhver bane. Jeg kan dårligt vente til at få samlet et par pitbygninger som kan stå ved siden af kontroltårnet, men det er jo en hel anden historie !