Stuegulvstest af Scalextric RMS

Af: Henrik Bøttger


Som de fleste nok har læst, så har "Redakteuren" og hans ven Kim, afprøvet Scalextric´s nye Le Mans bane med "Sport skinner" og mente at det egentlig var en god bane, dog fandt de omgangstæller - tidtageren noget kedelig men at det, med det nye system "RMS" (Race Management System) nok ville blive noget bedre.
Da jeg læste dette og lige haver købt selv samme bane, med RMS, skrev jeg til Red. Og han skrev om jeg ikke ville lave en test og skrive om den her på hjemmesiden, så her er den.

Nu da jeg jo er "stuegulvs racer" og nybegynder men har tilbragt mange timer bag pc. med race, specielt F1 og GT raceing, må jeg sige at det er lykkes dem ret godt, der er mange forskellige menuer som man kan gå ind i og lave race opbygning, med træning-kvalifikation-race og mesterskab. Man kan lave løb med uanede muligheder, er man 6 personer, der vil køre, skriver man bare deres navne ind under "Pit lane", så regner RMS selv heatene ud.

En sjov lille detalje er at hvis man har et billede af dem der deltager, så kan man med lidt snilde lave signe egne foto´s ind under drivers, de skal bare laves om til "BMP" format.

Nu til selve race´t, starten er nem, da der både er lamper på skærmen og stemmen fra pcén, som siger "Go" eller "Green ligths is of", og så er ikke noget med tyv start, er der en der er for hurtig på aftrækkeren kommer der et båååt og en stemme siger "Tyv start bane 2, straffe runde" og så er der jo ikke noget at tage fejl af, ingen vrøvl eller ballade når løbet er slut, fedt nok !!

Afslutningen af løbet er lige så godt, stemmen siger "To laps to go" og det gør den for hvert spor og til sidst får man, tja´ man skulle jo ikke tro det men stemmen siger igen hvem der har vundet. Man kan så aflæse de forskelliges bedste omgangs tider og gennemsnits hastigheder og ens placering, som så kan lagers i et bibliotek.

Nu kunne jeg blive ved med at fortælle om alle de ting man kan gøre med RMS men det ville, synes jeg, ødelægge fornøjelsen ved at købe noget nyt og ikke selv finde ud af de små finurligheder der ligger i hele pakken. Der dog nogle ting i skal vide inden i går ud og køber et sæt med RMS, det kræver en pc. inden for 2 m fra banen som har min. 400 mhz. Og 100 mgb. harddisk plads, 32 mgb. Ram 16 bit grafik kort, 24 x cd rom speed og en com. Port.
Et minus er desværre at RMS virker ved hjælp af en mekanisk knap som påvirkes af bilernes styre skinne og det hænder at under tidtagningen man får en omgang med 0.00.00 min. Og så må man køre en ny kvalifikations omgang.

Sluttelig må jeg sige at, RMS virker ret godt og gør det lidt mere spændende at køre race og så får tider, helt ned til 1/100 sek. pr. omgang, det er næsten som " The reel stuf".

Til "Nørderne" så er der mulighed at gå op til 6 baner ved at købe et tillægs set som jeg har set på nettet, prisen ved jeg ikke noget om men hvis man vil investere i RMS er det billiger at købe en bane med RNS end at købe det løst.

Cdén og kun cdén har jeg set på en tysk side til 96.00 €, og bilerne, som RED. skrev er rimelige koster 36.00€, det er ca. 1270.00 kr. og jeg købte hele banen i Føtex for 1299.00 kr.

PS. Til sidst, hvis det bliver kedeligt med at race, så køb en kat !!!!!!!!!
Den skal nok sørge for at det bliver noget mere spændende at suse rundt på stuegulvet.

MVH.
Henrik Bøttger.