24/5-2002

Race Control er et DOS-baseret computerprogram som ikke kræver nogen særlig kraftig computer for at køre - faktisk kan programmet køre på en gammel 286’er fra DOS, Windows 2.x eller 3.x, Windows 95 eller nyere med en VGA monitor og mon ikke der er en eller anden som har en sådan gammel svend stående og ikke ved hvad de skal bruge den til !

 

  

 

Selve udstyret kommer i en pænt pakket æske med en sort sensorboks, manual (desværre på tysk!), sensorer, kabler, adapter, diskette og strømforsyning. Det tilsluttes let en pc i en COM-port og sensorerne placeres neden under sporene. Der er to sæt sensorer - et sæt til start/mål og et sæt til mellemtider og de registrere når en bil kører hen over uanset om bilen har magnet eller ej!

Ved starten indtastes antallet af kørere ved deres navne - der kan deltage op til 20 kørere - og man kan nu vælge om man vil køre fri træning eller afvikle et heat i et championship. Programmet udregner ved hjælp af antallet af kørere, antallet af omgange og antal af heats, hvor lang tid det cirka vil tage at afvikle alle heat - der er dog mulighed for at afvikle nogle heats i et mesterskab den ene dag og resten af  mesterskabet en anden dag, da resultaterne gemmes i en fil som man selv kan navngive med f.eks. ”Far, mor og mig 1.juledag” eller ”Tømmermændenes mesterskab”! Hvert løb sættes i gang med startlamper og starten er gået, når de grønne lamper tændes!

 

     

 

På de to billeder som er fra den frie træning (t.v.) og fra et løb (t.h.) kan man se informationer omkring mange ting, bl.a. antallet af kørte omgange, mellemtiden og sluttiden for den sidste kørte omgang, den totale kørte tid med 1/1000 af et sekund samt tiderne på de tre bedste kørte omgange hos den individuelle kører. De to gule søjler i midten hos den frie træning viser i et diagram, hvor tæt man kom på den bedste omgangstid som er markeret i toppen af søjlen med en lille grøn streg, mens det i selve løbet viser, hvor langt en kører har tilbagelagt af løbet.

Når et heat er færdigkørt, kommer der et billedet som viser kørernes bedste tider og hvor mange point de to kørere har opnået i heatet. Efter at man har afviklet flere heats, kan man se på Ranglisten hvor man er placeret pointmæssigt i forhold til de øvrige kørere. Mellem alle heat’ene kan man bevæge sig rundt i programmet og søge informationer om alt muligt indenfor de heats som allerede er afviklet.

 

     

 

Der er mange indstillingsmuligheder lige fra antallet af omgange for den frie træning til antallet af omgange i selve løbene, hvor mange gange kørere skal møde hinanden parvis, antal point for hurtigste start, antal point for hurtigste mellemtid, antal point for heatsejr, baggrundsfarver osv. Der skulle derfor være gode muligheder for at man kan sætte sit eget præg på afviklingen af heat’ene!

 

     

 

På Race Control’s egen hjemmeside www.racecontrol.com kan man downloade et program, så det også kan benyttes til en 4-spors racerbane ved at man tager sensorerne fra mellemtiderne og benytter dem ved de to nye spor. Dette program kræver dog en noget kraftigere PC - minimum en 200 mhz maskine.

 

Jeg syntes at Race Control er en god investering til trods for at det koster omkring Dkr. 1200,- og det gode ved Race Control er at det duer til alle slags skinner og jeg har aldrig oplevet at der har været en eneste tællerfejl og jeg har trods alt benyttet Race Control siden maj 2001.

 

Denne test er lavet af René Christensen for www.slotsminiracing.webbyen.dk