Test af Fly Truck, model SISU

Af: Torben Andersen


Efter at have ventet siden november på at lastbilen skulle komme, var det med store forventninger at jeg åbnede pakken fra Slotcar-online.

Jeg skal lige love for at det var en glædelig overraskelse at pakke den store kasse ud.

Trucken er leveret i den samme box som de andre Flybiler, her er kassen bare noget større, og der er et bånd omkring med billeder fra int. Truckracing, dette er virkelig en lækker detalje, som viser flere billeder af de kommende modeller.

Nå men af med låget og i gang med at kigge på detaljerne som der er virkelig mange af, og det er både inde i førerhuset og ude bag motoren.

Der er blandt andet Slanger på alle de luftbeholdere (9 stk) som der sidder mellem akslerne. Skammelen kan dreje og vippe, kølergrill og luftindtag ved baghjulene er dækkede af et meget fint metalnet, store spejle og antenne samt mærker på styrthjelm er blot nogle af de mange detaljer der skal med. Det er forståeligt at den har været så længe undervejs når forarbejdet er så flot, og der er jo ikke mulighed for at bruge noget fra andre biler.

Undervognen er der også gjort meget ud af, og der er virkeligt lavet mange smarte løsninger for at lave en model som også kan bruges til at køre med, og ikke kun til udstilling på hylden.

Trucken er 170mm lang, 73mm bred og 75mm høj.

Nå men kan den så også køre?

Efter en lille gennemgang af gear og motor kan det konstateres at motoren nok er den samme som en Ninco NC2, da den har nøjagtig samme mål. Om det muligvis skulle være en NC3 ved jeg ikke da jeg ikke har prøvet den.

Dækkene er lækre bløde og med lidt mønster på som dog hurtigt var slidt væk.

De første runder blev kørt på SCX bane med magnet, og det gik meget hurtigt, den var kun 1,5 sek. Langsommere end en GT bil, så det tydede helt godt.

Ud med magneten også var der lige pludselig noget ved legen, bagenden kommer fint ud i svingene og der kan virkelig køres med brede udskridninger.

Næste kørsel var i Ikast på deres Carrerabane, og der var blevet puttet ”lidt” bly indenbords, hvilket resulterede i meget mere stabil kørsel og store bløde udskridninger. Det er bare noget der dur.

Sidste test var på min egen Nincobane hvor det gik rigtigt hurtigt efter at jeg havde fået hævet broen da trucken jo stikker 75mm op i luften. Der er ikke så store udskridninger på Nincoskinnerne pga. det bedre bid, men der kan al-ligevel godt køres meget hurtigt.

Hvad er der så at kritisere, tja, vel ikke så meget andet end den fylder lidt meget i bredden på SCX-skinner, hvilket vil give en masse skubben og masen rundt på banen, men sådan er det jo også når 1:1 kørerne mødes.
Jo så går der jo desværre nok flere måneder før den næste model i rækken kommer, så det bliver et langt forår. Jeg kan kun sige en ting, prøv den og lad os få lidt sjovt ræs med trucken i klubberne.

Tak for bidraget til Slotcar-online.

Hilsen
Torben
Veteranbanen