First drive: Lägermeisster Ford Capri RS Turbo, DRM 1982

Af Leif Christensen.

Da pakken fra www.slotcars-online.dk to dage efter bestillingen kom og Caprien blev pakket ud var den første tanke:

WOW, hvor er den flot!

Og den næste tanke var:

WOW, hvor er den stor!

Fra front spoiler til hæk-spoiler er den ca. 1 cm længere end en Corvette! Men den er faktisk et par mm. smallere end Corvetten, selvom Caprien har 1 mm bredere bagdæk dvs. den har en 2 mm smallere sporvidde end Corvetten.

Der er (som sædvanligt fra Fly) masser af flotte detaljer: meget store brede baghjul med slicks på guld-farvede tråd fælge med bred forkromet kant, interiør med bur, ford-logo på førerens køredragt og selvfølgelig den super flotte orange lak! Den er næsten for flot til at køre ræs med, men det er det som er sjovt!

Den virker meget robust, ikke noget med en svag hæk spoiler (som Panoz, Corvetten og Lister), men udstødningsrøret ser lidt skrøbeligt ud og den mistede allerede først aften et sidespejl.

Da bunden kom af (for at fjerne magneten) viste det sig at bagakselen har metal lejer og ikke plast, som de andre frontmotor biler og at bunden er forberedt for lys på bilen. Efter den havde fået en skvat olie var det tid til at se hvordan dyret så kører.

De første par omgange på Kilderingen blev kørt noget forsigtigt, men det viste hurtigt at da de store bagdæk havde fået kørt nogen omgange og den næsten blanke overflade var kørt væk, begyndte det at gå rigtigt stærkt! Helt nye var dækkene meget glatte og det var svært at få bid, men det ser ud til at de "bare" skal køres til, så bliver det en meget hurtigt vogn. Selv uden bly kunne jeg kører næsten de samme tider som med min Corvette. Ned af langsiden går rigtigt hurtigt og den bremser fint.

Så når der bliver fyldt en lille smugle bly i forenden, har jeg helt klart en konkurrencedygtigt Fly Front Cup bil.
(Her må Redaktøren/skråstreg/den ene halvdel af FFC's Bernie&Max lige korrigere: Det er endnu ikke afgjort om Caprien er en FFC-deltager. Meget tyder på at den med den nye type dæk den bruger, er de andre FFC-biler overlegen - og så er der det med at passe ind i sammenhængen... - Bernie&Max vender tilbage)


Karakter (1-5)

Udseende
Mekanik
Køreegenskaber
Speed