Jackstik

Som følge af jævnlige problemer med stabilliteten af de allesteds anvendte jackstik, er her et tip fra EUROSCALE ÅLBORGS eks-DJ, Carpo (Nej, han kender ikke Hubbi).

Af: Carsten Poulsen

Neutrik 6,3 mm "han" jackstik.

Denne artikel er skrevet for at udbrede kendskabet til, efter min mening og erfaring, det bedst egnede 6,3 mm "han" jackstik til brug for håndspeedere på racerbaner. Da teknik ikke er min stærke side, undlader jeg at komme ind på alt for meget tekniksnak - dette, manglende teknisk snilde/lyst, er også grundet til, at jeg bare vil have noget der virker HVER gang - derfor vælger jeg altid Neutrik!

Første gang jeg stiftede bekendtskab med Neutrik stik, var for cirka 15 år siden. Dengang arbejdede jeg som disc-jockey, og igen var det vigtigt ,at have grej der bare virkede hver gang. Efter at have ødelagt 3-4 stik til 15-20 kr. indenfor kort tid, fandt jeg ud af at de virkelige "proffe" brugte Neutrik - så det skulle jeg da også prøve - og jeg er aldrig blevet svigtet af et Neutrik stik!

Hvis jeg skal forsøge at forklare hvordan et Neutrik 6,3 mm jack "han" stik er opbygget med få ord, så er det nemmeste nok, at sammenligne stikket med en MAG-LITE lygte. Her er hvad der skal være, hverken mere eller mindre. Materiale valget er i orden, der er brugt gennemtænkte løsninger og man har virkelig en kvalitetsfornemmelse der siger: det her holder evigt! 6,3 mm "han" stereo jackstikket hedder NP3C. Det kommer i en lille pose og består af fire dele. Det er ganske nemt at lodde de tre ledninger på stikket, da der er god plads. Også for mig som normalt har "hænderne skruet forkert på". Man skal dog lige huske, at trække beskyttelseshætten, som er lavet af sort plast, på ledningen inden man går i gang med at lodde de tre ledninger og stik sammen!!

Neutrik laver naturligvis også "hun" jackstik samt "hun" jackstik til indbygning. Fælles for "hun" stikkene er, at der er en lås på stikket, man kan altså ikke få "han" stikket fra "hun" stikket, medmindre man påvirker låsen, som er en lille rød plastik "skyder". Også dette system er meget holdbart, jeg har heller aldrig oplevet dette defekt. Mange nye gæster på vores klubbaner har ellers forsøgt at løfte/flytte hele banen, når de skal have stikket til deres håndspeeder ud, de kender jo ikke "tricket" med låsen. Så man må sige, at vores Neutrik indbygningsstik har bestået kvalitetsprøven!

Neutrik stikket er ikke billigt, men man får hvad man betaler for! Et 6,3 mm stereo "han" jackstik koster mellem 35-50 kr. Man kan købe Neutrik stikkene i gode og professionelle musikforretninger. Det skal lige siges, at Neutriks XLR- og andre stik er lige så gode som jackstikkene!
Læs evt. mere på www.neutrik.com

Mvh.
Carsten Poulsen
EUROSCALE AALBORG
E-mail: carpo@oncable