Speedertilslutning !

For at følge op på min nye kæphest (egentlig et åndssvagt udtryk - en kæphest er så vidt jeg ved et (kunstigt) hestehoved med en pind på - og sådan en har jeg ikke, og ej heller nogen synderlig interesse i at få !!)

Ahøemm - videre. Under alle omstændigheder: Når man taler for at alle skal begynde at bruge XLR-stik, er det en god ide, også at foreslå hvordan disse skal tilsluttes. Her kommer et lille skema, mere eller mindre hugget fra www.euroscaleligaen.dk der viser de forbindelser, som gerne måtte ende med at blive standard i Danmark, samt hvordan forbindelserne er på jackstik i Jysk henholdsvis Ninco standard.

XLR Jack-Jylland Jack-Ninco
PLUS Ben-2 Inderste ring Midterste ring
Trigger Ben-3 Mellemste ring Inderste ring
Bremse Ben-1 Spids Spids

Der er selvfølgelig utallige andre stik der fungerer glimrende til formålet. XLR har imidlertid de kvaliteter at det er holdbart, ikke for stort, og virker fremragende.

Skal du bare tilslutte dine egne speedere til din egen bane, og ikke have samkvem med andre slotracere, kan det selvfølgelig være ligemeget hvad du bruger. Et 220V stik med jord giver glimrende forbindelse, ligesom et telefonstik fungerer fint. Bananstik bruges stadig blandt træbanefolk, og giver også en fin-fin forbindelse, det er dog en anelse mere besværligt. Endelig er de klassiske 6.5 mm jackstik ikke SÅ ringe igen.

Mini-jackstik er skabt af den onde selv og Sony i fællesskab - og egner sig overhovedet ikke til noget som helst - og slet ikke til slot-race ...