GT-Ligaen 2001/2002

Ringside fra Ring Taps.

Lørdag den 22.09.01 var rammerne sat på Ring Taps for sæsonens første afdeling af det (næsten) nationale GT mesterskab for mini race biler. Siden sidste sæsons afslutning var meget tid gået med møder, e-mail og tårnhøje telefonregninger for at få reglementet filet til i kanterne, så flest mulige fandt det acceptabelt.

Men nu var ventetiden med forslag, modforslag, ideer, indsigelser, ævl og kævl endelig ovre. Nu skulle der køres ræs for alvor. Stor var skuffelsen derfor, da den endelige tilmelding forelå 48 timer før take off. Kun 14 mand! Jamen, hvad nu? Et hurtigt opkald til formanden fik dog afklaret, at kørerne generelt var tilfredse og glædede sig til sæsonen, men at mange altså var forhindret i at møde op lige netop på dato. OK, vi håber på flere deltagere ved næste afdeling i Odder.

Var skuffelsen stor, da tilmeldingslisten blev præsenteret, så var det næsten umuligt ikke at tabe skuffen helt, da der på løbsdagen kun fysisk mødte 10 kørere op. Nogle meldte sig syge, andre blev bare væk. Tjahhh!

Efter en hurtig rådslagning blev alle dog enige om, at det bare var synd for dem, der ikke kom. Så var der flere point til os andre. Løbet skulle gennemføres og godt for det, for der blev vist meget fint race i alle heat.

Det lokale firma Herkules Lift v./ John Ravnskjær havde sponsoreret en fin pokal til løbet flotteste bil. Der deltog i alt 5 x Callaway, 3 x CLK og 2 x Ferrari F50. Pånær tre var alle biler malet individuelt, så juryen, der bestod af Ravnskjær senior og junior, havde ikke nogen helt let opgave. Vægtskålen faldt ud til fordel for Niels Risagers flotte, meget gule Callaway, og Niels modtog (endnu) et trofæ.

På en firespors bane giver 10 kørere et heat med 4 kørere og to med hver 3. Kun to mand skulle sorteres fra inden B og A finalerne. De uheldige blev en ny mand fra Assens, Peter Rasmussen (senere også kendt som Tobak-Hans), og Erik Odder fra ….jah, Odder altså. Det var marginaler, der gjorde udslaget, men de to kan da trøste sig med, at 16 henholdsvis 15 point ikke er en ringe høst at tage med hjem fra sit første GT-Liga løb. Ved min egen debut i 1999 fik jeg 2(!) med hjem.

Inden finalerne var der "frokost", dvs. pølser og brød fra Dorotha og Hanne´s hånd. Med en forhåndstilmelding på 14 mand var de forståeligt nok ikke interesseret i de helt store, kulinariske udfoldelser.

B-finalen blev suverænt vundet af René, der først her rigtig fik ild i sin CLK. Han fik faktisk så meget gang i den, at hans rundeantal adderet op med tiden fra A-finalen ville have givet en klar samlet førsteplads. I teorien fint, men i praksis kan der ikke købes meget øl for den viden. René blev fulgt til dørs af Jesper, Niels og Peter Panik. Panikken havde før løbet sat sig det mål, at han ville mellem de 15 første. Da han så deltagerantallet overvejede han at køre en enkelt skinnelængde og så bare gå i baren, for så var målet jo nået. Heldigvis vandt sportsånden, og efter semifinalerne lå han faktisk en overgang på 5. Pladsen.

I A-finalen var von Gadhofen og Mureren urørlige. I samtlige 20 minutters ræs skiftedes de til at køre hinanden en runde bagud. I 4. stint var Mureren så lige netop den ene gang mere uheldig (eller overivrig) end vores "Grand Old Man", der endnu engang osv.osv. Jeg selv (sagde hunden) kørte et ensomt løb på 3. pladsen 5 runder efter de vindende. At jeg havde trynet Mureren i semifinalen var ligeså meget værd i baren som Renés viden. På 4. pladsen kom dagens store overraskelse, Thomas fra Esbjerg. Om Thomas skal være Rookie of the Year må de næste løb afgøre, men denne dag tog han fusen på de fleste af os. Men han kørte altså også med Gadhof´s gamle, aflagte Callaway fra sidste år, så en eller anden dag får vi vel ram på deres fiduser.

Efter pokaloverrækkelse og diplom skrivning (nå nej, dem havde Gadhof glemt) var der amerikansk lotteri. Telebutikken i Kolding og Bazar Aloy i Spanien have sponsoreret henholdsvis en mobiltelefon og en SCX Cadillac North Star. Mureren løb med telefonen og Tobak-Hans med bilen. Vanen tro havde GT-Ligaen sponsoreret bil og reservedele til de tre bedstplacerede. Tak herfra til alle sponsorere.

Desværre havde hele arrangementet et kedeligt efterspil. Under heatene havde enkelte deltagere selv sat deres egen bil tilbage i sporet ved afkørsler. Et af vores bestyrelsesmedlemmer påtalte ganske korrekt dette regelbrud. Alle var enige om forseelsen, men efter at have gransket vores regler måtte det desværre konstanteres, at der intet findes på skrift om konsekvenserne af et sådant regelbrud. Yderste konsekvens kunne være en diskvalifikation, men på den anden side er der enkelte passager på Ring Taps, der er næsten umulige at nå for påsætterne. Vi enedes derfor om at lade nåde gå for ret og opretholde det endelige resultat, men i stedet tildele de implicerede kørere et formelt gult kort. Samtidig skal der tages aktion på en fastlæggelse af straffen ved kommende regelbrud. Selvom stemningen på et tidspunkt var noget anspændt, var alle bagefter enige om, at det var udmærket af vores bestyrelsesmedlem at trække denne uoverenstemmelse i vores reglement frem i lyset. Godt at nogle er vågen. Efter vores overenskomst kunne alle se hinanden i øjnene, og alle lovede at komme igen til næste løb i Odder.

Denne episode samt det faktum, at baren stadig var åben, bevirkede at de sidste først kørte (og blev kørt) afsted 4 timer efter vinderen var fundet. Et lille tip til deltagerne fremover: Husk hvilket overtøj I har på, når I ankommer, og frem for alt husk hvor i gemmer jeres bilnøgler.

Afsluttende konklusion: Sidste sæson blev Ring Taps nomineret til et GT-Liga løb som en nødløsning for en anden klub, der ikke blev klar til aftalt tid. I år kom banen med, idet der var flertal for 6 afdelinger. Det må nu slås fast, at hverken selve banen, tidtageranlægget eller de ydre rammer passer til et sådant arrangement. Løbet den 22.09. var derfor også et afskedsløb for Ring Taps i GT-Liga regi. Fremover vil banen kun være vært for individuelle arrangementer.

Tak for en god dag

//SLAASSHHHSkandale i Odder

2. afdeling af den nationale GT-Liga, der blev afholdt lørdag den 27.10.01 på Odder-Ringen, endte i den rene skandale. Selve løbet blev ellers gennemført rimelig regelmæssig og tilfredsstillende, men da de(n) endelige sejrherre(r) sluttelig var fundet, og der skulle festet og fejres, så måtte baren chokerende melde ud, at: " ØLLET er desværre UDSOLGT!". En virkelig rystende og chokerende oplevelse. Derfor sluttede denne festdag i skændsel og fortvivlelse. En ægte "Skammens Dag".

Nå, men trods disse sorte pletter på Odder-gutternes samvittighed, så blev der altså også vist god og sportslig kørsel hele dagen. Altså først efter at døren til Odder Ungdomsskole lidt forsinket blev låst op. Efter de 10 deltagere på Ring Taps, var det med en smule skepsis, at tilmeldingerne blev gransket. Som KOF har oplyst på sin web side, så var de 9 deltagere til deres første FFC løb. Ud fra devisen: "Succes er godt, men andres fiasko er heller ikke at foragte" kan GT-Ligaen så glæde sig over, at der denne dag kom 15 friske rilleræsere frem af busken. Men nu er vi jo ikke i konkurrence til FFC gutterne, så summarisk skal vi nok bare glæde os over, at vi samlet stadig er en 25-30 stykker, der kan mødes omkring denne hobby. Tænk, hvis alle kom til et og samme løb?

Hvis Ring Taps i daglig tale omtales som ligaens Monaco, så må Odder-Ringen herefter betegnes som vores Macao Grand Prix, selvom enkelte onde tunger mente, den er rille-ræsernes svar på Ring Djursland.

Indledningsvis var der lidt vrøvl med computer-systemet, men det klarede Torben Andersen i fin stil resten af dagen. Han mestrede det faktisk så perfekt, at han både fik en fin præmie fra Hobby-Svendsen og tillige øgenavnet Torben PC. Selvsamme Hobby-Svendsen sponsorerede også flotte tillægspræmier til den sammenlagte nr.2 og nr. 3. Desuden havde Erik Odder fremstillet flere flotte glas som præmier til de lidt lavere placeringer. Herunder et til den flotteste bil, hvilket René vandt, selvom RC mente, det tilkom ham, idet han er bagmand for Renés bil. RC måtte trøste sig med et glas som dagens mest uheldige kører! "Men Erik Odder, hvad skal vi med alle de glas, når der ikke er mere øl?"

Det samlede løbsresultat fremgår af stillingen, og jeg vil ikke systematisk gennemgå det her. Kun fremtrække nogle enkelte eksempler. Førstepladsen er ligegyldig. Den karl er der skrevet (mere end) nok om. Mere interessant er det, at René rykkede op som samlet tre´er lige efter Mureren. Disse tre gutter ligner allerede en udbryder-gruppe, der internt vil afgøre kroningen af sæsonens Lord of the Rings! //Slaassh har stadig en spinkel føling med denne Spitzengruppe, men mere nøgternt betragtet er den nok noget teoretisk og akademisk. Blandt de nye aspiranter til at være Herr der Ringe dukkede Decal og Torben PC op. Decal kom i A-finalen og blev en flot nr. 4. Torben PC kom ind på en flot 6. plads i B-finalen. Men der skal megen stabilitet til i de resterende 4 løb for at hente de tre forreste.

På minus-siden finder vi de to Randers-ræsere Micki og RC. De magtede ikke helt at leve op til de forventninger, tidligere sæsoner havde lagt op til. Micki blev nr. 5 og vinder af B-finalen, mens RC trillede ind på en skuffende 9. plads.

Dette medfører, at GT-Ligaen har et meget stærkt og bredt midterfelt fra placering nr. 5, der er Erik Odder med 33 point ned til Panikken med 28 point på 9. pladsen. Disse 5 kørere, der desuden omfatter Jesper Formand, Tobak Hans og Ironside, adskilles altså kun af sølle 5 point og viser, hvordan trofasthed og stabilitet overfor ligaen belønnes. Ingen af dem har nogen absolut topplacering, men ved at møde op hver gang, høster de gode point, og deres placering foran f.eks. Rookien og Decal, der begge har været i A-finaler, er derfor fuld fortjent. Omvendt lider Peter Rønn og Lindy under ikke at have deltaget i det første løb. Med mere ild i maskinerne har de 4 løb endnu til at hale ind på os andre i.

Slutteligt tak til Erik Odder og familie for beværtningen af os. Havde det bare ikke været for de der manglende øller………….Trivialitet i Esbjerg!

Lørdag den 24.11.01 gik det endelig løs igen. 3. Afdeling af den aktuelle GT-Liga blev afviklet på ELMC´s gigantiske Carrera bane. 18 morgenfriske kørere samt et stort ramme-personale fra den lokale klub mødte veloplagte frem. Blandt kørerne var der flere "Esbjerg-debutanter", og de fik hurtigt skuffen til hænge, da de betragtede anlæggets superdimensioner. De lidt mere rutinerede kørere forsøgte at berolige de "nye" med, at det hele ikke var så slemt, som det så ud til. Faktisk var banen så kedelig og triviel, at man sagtens kunne nå et smut i baren eller ud og slå en streg under løbet. Man skulle bare overtale sin sidemand til at overtage håndtaget i venstre hånd med max gas, når bilen kom ud på langsiden! 18 kørere gav sig også udslag i en spredning i feltets biler, hvor man igen kunne finde både McLaren F1 GTR og Porsche 911 GT1(?). Nu mangler vi kun modige kørere, der stiller op i/med BMW V12, så er alle de gamle kendinge tilbage.

At klubben stillede med ramme-personale var en meget rar ting, således at kørerne kun skulle koncentrere sig om at køre og være påsættere. Apropos påsættersystemet, så fungerede det upåklageligt i startfasen, men fadede en del ud hen over race day.

Overløbsdommer(e) og suveræne tidtagere var hele dagen Palle Tidtager, Leif den Lykkelige og Young Christian. En stor tak fra alle os til alle dem. Samt naturligvis det øvrige personale. Omsætningen i baren steg ikke ubetydeligt, den den unge, stilfulde Fräulein von Gadhofen overtog betjeningen.

For første gang i sæsonen stillede der et par Wild Card kørere op. De deltog naturligvis på lige fod med os andre, hvorimod deres status gav sig udslag i den manglende point-tildeling.

Selve løbet blev ikke kun grundet banens længde en trivialitet, selvom mange viste glimrende kørsel. På en suveræn 2. plads efter sublim kørsel i A-finalen kom Decal ind. "Overføringsmærket" (eller "klistermærket" om I vil?) ligger nu på en flot samlet 5. plads, trods udeblivelse fra første afdeling. RC fik endelig ild i den Feuerrote Callaway, og er nu oppe som nr. 11, hvor han (sprit-) ånder Panikken i nakken. Micki blev nr. 4. Hvis RC ikke lige havde mænget sig, så var det blevet en 1-2-3 sejr til de Vestjysk Hobby sponsorerede biler.


A-Finale deltagerne.

Flot kørt af altid hurtige Micki alligevel. Mureren trillede ind på en lidt skuffende 5. plads, men bevarer dog samlet sin 2. plads. Som sædvanlig (fristes man til at sige) var hans bil ikke sat ordentlig op. Mureren vægter altid speed højere end stabilitet. Lindy blev en flot 6´er og nærmest tredoblede sit pointantal, og er nu samlet nr. 13. Men så har han altså også en sponsoreret Ferrari F50!

I B-finalen var //SLAASSHH suveræn i de første 5 stint, for derefter at blive ramt af et regulært bomsis-slag og nervesammenbrud i 6. og afgørende stint. Først gik Smeden forbi og dernæst Den alvorlige Mand. Dette betød at René og //SLAASSHH bevarede deres 3. og 4. plads, men som nævnt er Decal lige efter. Lars G., Tobak Hans og SH fuldendte B-finalen.

Tobak Hans slog derfor sit navn fast som en habil kører, der er kommet for at blive. Men da både Lars G. og SH er Wild Card kørere, blev der lidt flere point til de efterfølgende. Jesper Formand fik derfor for sin 13. plads point som nr. 11, Jan D. for sin 14. plads point som nr. 12 etc. etc. Panikken kom ind på en 15. plads og bevarede grundet Wild Card kørerne sin plads i den aktuelle Top 10 (han tog også igen ca. en 30´er ind). Men som nævnt, RC er lige i hans bakspejl. På 16. pladsen kom debuttanten Bror, der foreløb havde mere succes på andre, måske mere maskuline felter. Han og Panikken gjorde ihvert tilfælde en ihærdig indsat på dette andet område (læs = baren). Bror blev fuldt til dørs af Erik Odder, der derved mistede sin plads blandt aspiranterne til Lord of the Rings. 18. pladsen gik til en diskvalificeret kører, der mente, at Rønnebærrene var lidt for sure lige netop denne dag. Derfor 0 point til ham.


Vi begejstres alle over disse barske mænd og deres præstationer

Skulle der blandt læserne være nogen, der savner omtale af en enkelt kører og/eller placering, så kan jeg forsikre dem for, at dette er sket med fuld overlæg.

//SLAASSHHGT-Liga i Kolding '02

Knusende nederlag til vores Herbstmeister!!!!!

Efter 4. afdeling af GT-Ligaen på Renés private 6-sporede Ninco bane (i daglig tale kendt som KMRC) lørdag den 12.01.02 har man mest lyst til at bryde ud i et trefoldigt Hurrahhhh! Hvorfor trefoldigt spørger den opmærksomme læser? Jo, for der var faktisk tre gode og store ting at fejre. Først og fremmest fik von Gadhofen hæftet et lille, men ikke ubetydeligt "0" (læs = NUL, zero, trillebånd, m.m.) efter sin sædvanlige pladsering. Dernæst dukkende der pludselig igen en BMW V12 (modigt kørt af Martin) op i feltet og sidst men ikke mindst stillede en række gamle kendinge fra tidligere sæsoner endelig op igen. Ikke kun var det rart at se deres ansigter igen, men de fik samtidig startfeltet op på 23 morgenfriske rille-ræsere. Nå nej, undskyld. 22 friske og så RC.


Koldings umanerligt nydelige pit, og 23 biler.

Af de 23 kørere var der 8 wild card deltagere, så der var altså point fra nr. 1 til nr. 15 at køre om for medlemmerne.

Inden reportagen fra det aktuelle løb skal redaktionen komme med en formel undskyldning. I vores reportage fra sidste løb hos ELMC skete der desværre det beklagelige, at vinderen nærmest "faldt" ud af artiklen og derfor slet ikke blev nævnt. Dette har vi lovet at råde bod på ved i denne artikel at nævne hans navn og pladsering rigtig mange gange. Altså for at forebygge tvivl: Von Gadhofen kom ind på en flot 10. plads. Vi håber dermed at rette op på denne fejl fra sidst, altså ved relativt ofte at nævne, at 10. pladsen gik til von Gadhofen. Så har vi det på det rene. Den ikke glemte von Gadhof blev nr. 10 til dette løb. Det vil sige, at der var 9 kørere, der kom i mål før end von Gadhofen. Man kan endda sige, at der var 9, der kørte bedre end von Gadhof, der derfor blev nr. 10. Vi kan derfor slå fast, at von Gadhof blev placeret som nr. 10.


Von Gadhofen alias Claus Gadgård blev længere
og længere i hovedet, efterhånden som dagen skred frem.

Nå, tilbage til løbet. KMRC havde stablet et meget fint arrangement på benene. Peter Web sørgede for, at man i de svagt politiske, tilstødende lokaler kunne følge løbet på en slags mini-storskærm. Desværre var sporten også her blevet kommercialiseret, så transmissionen blev relativ ofte afbrudt af diverse ølreklamer. Men OK, der skal penge til denne sport, og med lidt god vilje kunne man her bl.a. følge med i, at von Gadhofen blev nr. 10.

Ironside var overdommer og som tidtagerassistent havde han Kenneth2. De gjorde et glimrende job og fortjener megen ros. Kenneth2 gjorde det endda så godt, at han til B og A finalerne blev forfremmet til overdommer. Samtidig printede Peter Web løbende den aktuelle stilling ud, således at man hele tiden kunne følge med og bl.a. aflæse, at von Gadhofen blev placeret som nr. 10.

Familien Formand gjorde et glimerende og til tider charmerende job bag baren, der hele tiden var velforsynet med diverse våde varer. Tak for det! Erik Odder: Se, betragt og lær! Derfor forløb denne race-day næsten perfekt, og i øvrigt blev von G. nr. 10.

Jeg vil ikke slavisk gennemgå dagens resultat, der kan aflæses andre steder på KOF´s. Derimod tror jeg, det er tid for lidt filosofiske betragtninger omkring den aktuelle stilling. Von Gadhofen (der jo blev nr. 10 i dagens løb) fører nu med 13 henholdsvis 15 point foran Mureren og Den alvorlige Mand. Det lyder måske af meget med kun to runder tilbage, men der skal erindres om, at de to forfølgere i dette løb fik 8 og 12 point mere end von Gadhofen, idet han kun blev nr. 10. Altså er intet afgjort i toppen endnu. //SLAASSHH er ligesom lidt "out of nowhere" på en ensom 4. plads, men der er ikke forfærdelig langt ned til forfølgerne, så de gode takter skal holdes. Decal og Tobak-Hans deler nu den prestige-fyldte 5. plads, men lige efter lurer der en meget stærk trio bestående af Micki Dicki, Jesper Formand og RC. Disse fem hårdkogte ræsere adskilles kun af sølle 4 point. Lidt længere ned i feltet er der hård og indædt kamp om den sidste plads på den aktuelle Top-Ti liste. I øjeblikket deler Erik Odder og Panikken denne plads. Apropos 10. plads. Har vi nævnt, at von Gadhof blev nr. 10?

Lindy på 12. pladsen er nu 17 point bagude, men det er naturligvis ikke noget beroligende polster, når der stadig mangler to afdelinger. De efterfølgende placeringer tilfalder de kørere, der desværre ikke har haft mulighed for at møde regelmæssigt op. Smeden er 13. Ironside er 14. og das Gebrüder er 15. Mht. navne, så overvejes det at udskifte Ironside med Speezie, idet vi har så man Unge Løver i feltet, at det kun er os få gamle rotter, der husker den uovervindelige advokat i kørestolen. Iflg. Panikken vil langt flere kunne identificere sig med Speezie fra Kim Larsen´s "Midt om Natten". Hvad siger I? Jeg husker kun, det er noget med sprut og stoffer! Samtidig ønsker das Gebrüder at blive kaldt Joker fremover. Redaktionen har meddelt, at dette er OK, så snart han begynder at vise lidt joker-agtig kørsel. Jeg mener, han blev godt nok en flot nr. 14 i Kolding, men selv von Gadhofen jordede ham med sin flotte 10. plads. Så den med Jokeren må vente lidt endnu.

Derefter følger en række kørere, der hidtil kun har deltaget i et enkelt løb. Spændende skal det dog være at følge NEC, der ved anmeldelsen af sin flotte NPP McLaren meldte sig ind i ligaen for at deltage i de resterende løb.

Blandt de 8 wild card kørere i Kolding var der mange gamle og rare kendinge fra GT-Ligaen. I vilkårlig rækkefølge kan nævnes KOF, Jimmy E., Flemsus, Godballe etc.etc. Ærgeligt at de ikke er med hver gang. Desuden deltog Finn P., Tommy ?? og Martin. Men hvor var SH? Find SH!

Ja, og så var der lige lokalmatadoren Kenneth1, der med totaldominans af sin Callaway tog fusen på alle de etablerede stjerner (heriblandt von G., der blev nr. 10) og løb af med sejren. Flot, flot! Jeg tror mange af os andre i vores stille sind glædede os over, at Kenneth1 prioriterer familienlivet højere end GT-Ligaen, og derfor kun kørte dette ene gæsteræs.

Pokal-Kai havde sørget for …ja, pokaler altså, von Gadhof (der i øvrigt blev nr. 10 denne dag) havde diplomer med og Hobby-Svend havde endnu engang sponsoreret fine præmier, så tungt belæssende kunne de tre førstplacerede tage hjem sammen med os andre (hvorfor er der aldrig noget til nr. 4?)(undskyld Erik Odder, det var der i Odder). Endnu en dejlig slot car day var gået til ende. Afslutningsvis kan det konluderes, at von Gadhofen blev nr. 10!

Hvad sker der så næste gang hos RMRC? Viser von Gadhofen flere nerver? Matcher RC´s kasket stadig hans Callaway? Lader Tobak-Hans Decal hænge i (Orlik-)røgen? Tager Panikken igen en 30´er ind? Har Erik Odder medvind, eller skal han krydse op mod den? Bliver das Gebrüder endelig til Jokeren? Får Mureren spoiler på sin sponsorerede Callaway? Kan vi få Den alvorlige Mand til at smile? Får Jesper Formand varmet op?

Don´t miss next episode!Dagens citater:

"Fedt Jimmy, du har lige købt en bil til os hver!"
Flemsus til Jimmy, da denne netop havde investeret i det nye Fly Team1 sæt med tre Martini Lancia´er.

"Jeg har lige fået ros af min kone, fordi jeg har klaret mig fint og ikke drukket for mange øl!"
Panikken 28 sekunder før han tog hul på sin anden 30´er.

"Jeg kan altså ikke hidses op uden bly og magneter!"
NEC som forklaring på sin manglende interesse for GT-Ligaen.

"En gang i nat fandtes der ikke det dansetrin, jeg ikke kunne beherske!"
RC´s forklaring på sin mentale forberedelse til dagens løb.

"Nå, det er du heller ikke god til!" (Sorry !!, Red.)
KOF til //SLAASSHH, da denne netop havde gjort opmærksom på et enkelt svagt punkt i sin psyke.

"Jeg plejer at give øl, når jeg har vundet. Jeg tror, jeg giver en nu!"
Von Gadhofen kl. 11.17 da han så, hvor det bar henad.

"Nå, må jeg godt varme op nu?"
Jesper Formand ved starten af semifinale C efter at have passet bar, da der blev varmet op til hans indledende heat.For at Give Vestjysk-hobby-sponsorerede Claus Gadgårds bil lidt eksponering,
viser vi denne gang B-finale feltet.


GT-Liga i Randers Minirace Klub, Januar 2002.

Turbulent afslutning i Randers.

Lørdag den 23.02.02 var rammen sat hos RMRC for afholdelse af sæsonens 5. afdeling af GT-Ligaen. Banen i Randers er ikke blevet mindre karismatisk efter tilføjelsen af den meget omtalte berømt/berygtigede træbanekurve. Ved acceleration ud af denne kurve kan der virkelig komme ild i vognen.

Der mødte 20 morgenfriske kørere op, heraf 7 wild card kørere, så der var gode point at køre om. Rammerne om selve arrangementet var som sædvanlig yderst tilfredsstillende. RC styrede PC systemet med hård hånd. Den altid charmerende fru RC kom med mad til de sultne helte, og den knap så charmerende, men altid underholdende, SH kiggede forbi og gav en (eller var det adskillige) fødselsdagsøl(ler). Hvor er han dog en venlig mand!

Dagen igennem blev der vist meget fint race, selvom det klart skinnede igennem, hvem der var garvede RMRC ræsere. Ligeledes havde alle veteranerne fra FFC jo jævnligt kørt på banen. Alligevel blev det en historisk kendsgerning, at der for første gang var hele to ikke-Randers gutter med i A-finalen i Randers. Nemlig von Gadhofen og KOF, der fik fornøjelsen sammen med Tricky Dicky, undskyld Micki Dicki og RC.

Først skulle B-finalen dog lige overståes. Den vandt Lars G. i fornem stil foran Mureren, Smeden og Den alvorlige Mand. Mureren fik derved igen lagt en smule afstand ned til til René i deres indbyrdes, knivskarpe duel.

Dagens absolutte tabere var Decal og //SLAASSHH, der trods gode placeringer i den samlede stilling ikke formåede at kvalificere sig til finalerne.

Inden starten til A-finalen blev det desværre afsløret, at von Gadhofen havde benyttet et ikke-godkendt middel til behandling af sine dæk. NEC, der glimrede ved sit fravær, havde gennem Tobak-Hans leveret nogle spray-dåser, som von Gadhofen havde brugt. En spray-dåse med omviklet papir og påtrykt hjemmelavet etiket kan indeholde alt fra spejlrens til harpiks. Hvad det rent fysisk var, von Gadhofen havde smurt på sine dæk blev ikke afklaret, men det er heller ikke afgørende. Afgørende er, at det i henhold til reglerne er forbudt at behandle sine dæk overhovedet. Netop derfor leverer ligaen nye, ubehandlede bagdæk til alle deltagere umiddelbart før hver afdeling.

Nå, det førte naturligvis til en del diskussioner, men afsluttende blev finalen gennemført efter at von G. skiftede bagdæk. Han fik vist nok Smedens. Finalen blev vundet af Micki Dicki, der derefter rykkede op samlet som nr. 5. Ikke dårligt, når man har sprunget 1. afdeling over. Det samme er tilfældet for RC, der her blev toer og sammenlagt er sekser.

Efterfølgende har der så været en del diskussion om, hvordan von Gadhofen skulle straffes for sin forseelse. Meget fair lagde von Gadhofen selv op til denne diskussion og indledte med at foreslå, at han blev diskvalificeret i Randers og mistede alle sine point fra dette løb. Flere klubber mente dog at det var for hård en straf og foreslog derfor en pointreducering med 50%. Desværre og ærgeligt nok valgte von Gadhofen derefter at melde sig ud af samfundet. Ingen har siden da hverken set eller hørt noget til ham i den sammenhæng. Redaktionens bedste tip er, at han nok er ved at få formateret sin PC for gud ved hvilken gang. Ærgeligt og uforståeligt, for GT-Ligaen er dog hans værk, hans barn, hans projekt etc.etc.

For ligesom at fremprovokere en reaktion fra hans side, er resterne af GT-Ligaens bestyrelse derfor blevet enige om at lade von G. beholde sin placering i Randers, men fratage ham alle point fra denne afdeling. En hård straf måske, men samtidig betyder det, at ingen andre lukrerer på hans diskvalifikation. Når 4. Pladsen bevares rykker de efterfølgende ikke op i point rækkefølgen.

Efter Billunds trækning fra serien afholdes 6. og sidste afdeling på Spurveringen lørdag den 6. april. Der er nu fornyet spænding om det endelige udfald. Mureren fører med 4 henholdsvis 8 point foran René og von G. Micki Dicki og RC hænger på hver sin skulder af //SLAASSHH mht. den samlede 4. og 5. plads. Det tætte midterfelt fra Decal over Tobak-Hans, Jesper Formand, Erik Odder og Panikken skilles kun af 16 point, så der bliver hård kamp om de prestigefyldte placeringer indenfor Top-Ti. Slutteligt er der kun at håbe på, at ALLE er sportsmænd nok til at møde op til sidste afdeling, se hinanden i øjnene og så få noget godt ræs.

Don´t miss next episode!

Dagens citater:

"Jeg har altså lovet at være hjemme kl. 18.00"
KOF kl. 14.07 da diskussionerne omkring dæk-smøre-rense-middel gik i gang.

"Var det nu helt fair?"
//SLAASSHH til Tobak-Hans, da denne efter elegant at springe op på banen og kravle flere meter ind over denne for at hente førstnævntes afkørte bil, valgte IKKE at sætte selvsamme bil tilbage i sporet, men i stedet foretog en knap så elegant piruette og kravlede turen tilbage igen, førend bilen kunne få lov at fortsætte. Tidsforløb ca. 2.12 minutter.

"Fra nu af hedder du Light, slut!"
Panikken til Kenneth2, da denne spagfærdigt gjorde opmærksom på, at han ikke drak øl.

"Shiiiiiiiiiiiiiiit!!!!"
Light til das Gebrüder, da han ved strømafbrydelsen i deres sidste stint ramte Gebrüderens bil og derved skubbede den 8 mm foran sin egen.

"Jeg har klaret mig bedre end forventet"
Panikken efter at være blevet nr. 20 ud af 20 deltagereEnden på historien. (Spurveringen, Randers)

Lørdag den 6. April var en begivenhedsrig dag. Ikke kun blev 6. og sidste afdeling af denne sæsons GT-Liga afviklet, hvor den endelige vinder skulle findes, men det var samtidig den nationale debut for endnu en ny, stor og dejlig racerbane. Løbet blev afviklet på RC´s misundelsesværdige Spurvering, som er en ca. 40 m lang 4-sporet Scalextric/SCX ting, med alt fra yder-yder kurver over hill-climb stigninger og glatføre-chikaner til dobbelte inderkurver. En meget karismatisk bane, der dog bare efter få prøverunder viste sig at være utrolig underholdende at køre på.

Lidt synd for RC dukkede der kun 14 kørere op, heraf 3 wild card gutter. Men dem der kom, fik så til gengæld fuld valuta for pengene. Efter forrige afdelings problemer med bevidst/ubevidst snyd og efterfølgende diskussion og diskvalifikation var der fornyet spænding i toppen, hvor 3 kørere nu havde titlen indefor rækkevidde. Desværre valgte von Gadhofen ikke at stille op. Ærgeligt, men det var forhåbentlig af personlige årsager. Er der stadig kontroverser, så må vi have dem frem på bordet inden næste sæson.

Det forvandlede derfor sagen til en på papiret hård tve-kamp mellem Mureren og Den alvorlig Mand (DAM), hvor kun sølle 4 point adskilte dem inden løbet. Men der var andre små stridigheder, der skulle afklares denne dag. Hvem kom med i henholdsvis top-3, top-5 og top-10?

Selve topkampen blev dog en relativ flad omgang, da Mureren end ikke magtede at kvalificere sig til semi-finalerne. Umiddelbart så det bare ud som om, det ikke var hans dag, men selv havde han naturligvis en helt anden forklaring (se dagens citater). DAM derimod kom med i semifinalerne, og grundet wild card systemet skulle han så bare klare en 5. plads, dvs. vinde B-finalen, så var mesterskabet samt ditto pokal hans. Faktisk så vi i korte træk et af hans sjældne smil, da han, allerede selv kvalificeret, så sin evige rival falde. Men også DAM måtte erkende, at træerne ikke altid vokser ind i himmelen. Svigtende nerver samt en enkelt lidt uheldig påsætter-situation medførte, at det kun rakte til en 8. plads i B-finalen. Derved gik det årets mesterskab til Mureren med et beskedent forspring på kun 3 point. Men længere nede i rækkerne var marginalerne endnu mindre. RC vandt naturligvis løbet på hjemmebane i suveræn stil, men blev alligevel snydt for sin samlede 3. plads med bare 1 point. Denne placering gik i stedet til //Slaasshh, der på dagen blev 7´er. Og von G. rykkede derved ned på en samlet 5. plads.

A-finalen blev som nævnt suverænt vundet af RC. På pladserne fulgte Carpo, Torben PC og Smeden. Mange havde ellers talt Torben PC blandt Geheimfavoritterne, men han startede med at smide det hele bort i første stint.

B-finalen tog Mugge sig af foran Jan D. Dernæst fulgte som allerede nævnt //Slaasshh og DAM, der var chanceløse mod de to lokalmatadorer.

Hvad kan der så konkluderes efter sæsonens afslutning? Først og fremmest var det nok afslutningen på GT-Ligaen i dens nuværende regi. Efter 3 sæsoner må og skal der nu ændringer til. Redaktionen foreslår at alle interesserede mødes enten den 11.05 eller 01.06, hvor vi så i fællesskab fastlægger den næste turneringsform. Sammenslutningen Ring Taps (SRT) vil gerne være vært for dette arrangement. Udmeldelse ang. dato meget gerne snarest mulig. Dernæst er der talt meget om vores point system. Primært angående problemstillingen med, om alle løb skal tælle med, eller om man kan udelukke dårligste resultat/misse et løb og så stadig være med? Redaktionen lægger hermed ud med at være meget varm fortaler for, at alle løb er gældende. Ikke mindst jeg selv (sagde hunden), men også personligheder som Tobak Hans, Jesper Formand og Panikken er placeringsmæssigt blevet belønnet for deres trofasthed overfor ligaen (og ikke mindst arrangørerne af de enkelte løb), ved kontinuerligt at møde frem hver gang, således at de uden deciderede toppladseringer har opnået et samlet bedre resultat end mange af hajerne. Dette er iflg. redaktionens absolut subjektive holdning meget, meget retfærdigt, men lad os få de andre meninger frem til ovennævnte møde.

Slutteligt en kommentar om toppladseringerne. Fra starten var dette en sag mellem von G., Mureren og DAM. Uden roderiet hos RMRC tipper redaktionen på, at von G. havde gynget sagen sikkert hjem. Dette skal dog ikke fratrække noget af æren hos Mureren og DAM. Alle vidste allerede inden starten, at de var blandt de absolutte topfavoritter. En værdighed de klart har levet op til. //Slaasshh´s 3. plads er nok den største overraskelse, og den skyldes helt klart kun ovennævnte pointsystem. Om det så er retfærdigt, må andre tage stilling til, men pladseringen er en kendsgerning. Hvis RC bare var mødt op og havde opnået en "sølle" 5. plads ved første løb hos SRT, så var han blevet samlet vinder! Han er nok den, der ærgrer sig mest! Von G. blev femmer med kun 4 pointgivende løb. Også en præstation, det er værd at tage hatten af for.

Titlen "Rookie of the Year" tilfalder iflg. redaktionen Tobak Hans. Ved første løb dukkede han op næsten ukendt af alle, men senere blev hans Orlik-røde Ferrari en gerne set gæst ved alle arrangementerne, og ved god og fornem kørsel endte han på en suveræn 7. plads. Hold øje med ham i fremtiden.

Men frem for alt: Støt op om vores forsommer møde, så vi også til næste sæson kan mødes over denne herlige hobby.

Redaktionen siger afslutningsvis tak for en god sæson med fin kørsel og højt humør. Hvem tager over i 2002 - 03?


De der løb med det hele. Nummer 2: Den alvorlige mand, 1: Mureren, 3: Slask

Tidlig morgen citater:

"Har I ingen sodavand med?"
Panikken kl. 07.27 på motorvej E45 på vej mod nord, da han fik tilbudt dagens første øl.

"Jeg ville nu hellere have haft en cola!"
Panikken kl. 07.34 på samme motorvej, da han endelig var blevet overtalt til at rykke låget af øldåsen.

"Nu mangler jeg kun 28, så har jeg taget min første 30´er ind!"
Panikken kl. 07.58 og to dåsebajere senere.

Dagens citater:

"Det var da li´godt…."
Mureren, da han røg af for 5. gang det samme sted i samme heat.

"Det er dog utroligt, så nemt den falder af lige der!"
Den alvorlige Mand, da han røg af for 5. gang det samme sted i samme heat.

"Verflixt, jeg er blevet seeded ud af den her turnering!"
Mureren, der var rigelig uheldig med at møde de lokale hajer i opkørselsheatene.

"Øv //Slaasshh, du har altså en evne til at køre stærkt, når det virkelig gælder"
Tobak-Hans under deres indbyrdes kamp om kvalifikationen til semi-finalerne.

"Kan jeg stadig nå at hente Gadgaard?"
Jan D. inden B-finalen, da han var 95 point efter von G.

"Carsten, du skal bare leve af sandwich´er de næste 14 dage!"
Fru RC til RC, der vidst nok havde bestilt rigeligt med mad hos overkommandoen.

"Jeg fortæller alle, at jeg samlet blev tre´er. Dét der anerkender jeg bare ikke!"
RC da det endelige resultat forelå, og de små marginaler havde vist deres virkning.
Samlet Samlet Start Nr. Navn Taps Odder Esbjerg Kolding Randers Spurven
Placering Point     Plads Point Plads Point Plads Point Plads Point Plads Point Plads Point
1. 134 9 Mureren 2 26 3 23 5 20 3 26 6 21 9 18
2. 131 5 René Schröder 5 20 2 26 8 17 2 30 8 19 8 19
3. 116 8 //Slaasshh 3 23 8 17 9 16 4 23 10 17 7 20
4. 115 7 RC 0 0 9 16 3 23 8 20 2 26 1 30
5. 108 1 von Gadhofen 1 30 1 30 1 30 10 18 4 / 0 0
6. 97 15 Decal 0 0 4 21 2 26 12 16 9 18 11 16
7. 95 10 Tobak Hans 9 16 10 15 11 15 11 17 14 15 10 17
8. 92 2 Micki Dicki 0 0 5 20 4 21 6 21 1 30 0 0
8. 92 6 Jesper Formand 6 19 12 13 13 14 13 15 13 16 13 15
10. 80 18 Smeden 0 0 0 0 7 18 9 19 7 20 4 23
11. 79 12 Panik 8 17 14 11 15 12 15 13 20 12 14 14
12. 66 11 Erik Odder 10 15 7 18 17 10 22 10 19 13 0 0
13. 45 17 Torben PC 0 0 6 19 0 0 0 0 0 0 3 26
14. 40 16 Lindy 0 0 15 10 6 19 19 11 0 0 0 0
15. 39 13 Das Gebrüder 0 0 0 0 16 11 14 14 17 14 0 0
16. 30 4 Ironside 7 18 13 12 0 0 0 0 0 0 0 0
17. 34 19 Jan D. 0 0 0 0 14 13 0 0 0 0 6 21
18. 21 14 Rookie 4 21 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
19. 14 3 Rønnebær 0 0 11 14 0 0 0 0 0 0 0 0
20. 12 27 NEC 0 0 0 0 0 0 16 12 0 0 0 0
21. 0 20 Lars G.         10       5      
22. 0 21 SH         12              
23. 0 28 Kenneth             1          
24. 0 25 KOF             5   3      
25. 0 22 Jimmy             7          
26. 0 26 Godballe             17          
27. 0 30 Finn P.             18          
28. 0 24 Tommy ?             20   15      
29. 0 23 Flemsus             21   16      
30. 0 29 Martin             23          
31. 0 31 Light                 18      
32. 0 32 Carpo                 11   2  
33. 0 33 J.Juul                 12   12  
0 34 Mugge                     5