Om MiniRace

Selvom man ser ordet MiniRace anvendt om mange forskellige biltyper (bl.a. racerløb for Morris Mascotter, hvis man søger efter "Minirace" på nettet), vil de fleste slot-nørder (ikke Mascot ejere !), nok mene at vi snakker om træbanebiler.

Forskellene mellem en MiniRacer og en Euroscale bil er mange. En MiniRacer har en noget-kraftigere-til-VILDT-meget-kraftigere motor, bunden er af metal, karosseriet af tyndt lexan, dækkene af skumgummi. For at få greb benyttes ikke magneter (men det gør rigtige Euroscalere jo heller ikke!), men derimod klister. Resultatet er en forbløffende (for en Euroscale-mand) vejbeliggenhed.

Der findes naturligvis også forskellige typer inden for MiniRace, de knap så vilde typer, er ikke alverden dyrere end Euroscale, hvorimod de heftigste koster det samme som en, måske nok ret slidt, brugt bil. Ikke desto mindre er det da facinerende hvad de små fandener kan bestille. En accelration fra 0 til > 110 km/t på under eet sekund, og en omgangstid for en 45-50 m. bane på ca 1.6 sekund - hvordan de holder styr på, hvor på banen deres bil er, aner jeg ikke.

Til gengæld må man nok sige at MiniRacere udseende mæssigt har en del at lære fra Euroscale. Bevares, de langsommere modeller forestiller da biler, men ... der er godtnok langt til til FLY-finish, selvom der da også findes MiniRacere der, på deres egen måde, er rigtig pæne.


En ganske pæn Miniracer

I de mere vilde klasser har man droppet det dér fis, med at det skal ligne en bil - hvilket egentlig gør dem til den mest ægte repræsentant for motorsport - udseendet bestemmes af reglementet, ligesom når Ferrari strikker en formel 1 sammen. Det viser sig at grundformen bør være en kile, med en spoiler bagpå - en yderligere evolution er at montere nogle lodretstående flapper på siden af køretøjet. Ved fart bredes disse ud til siden, og giver en enorm downforce - de siges at de, når de er i fart, er i stand til at køre på loftet. Det er også de biler der klarer 50 meter bane på 1.6 sekund.


"Vingebil" karosse og chassis, bemærk de lodrette vinger.

Jeg kan kun anbefale Euroscalere at prøve MiniRace, ligesom jeg kun kan anbefale MiniRacere komme med til et Euroscale-løb. Begge dele klarer fremragende, med hver sin charme, det som slotrace handler allermest om, rystende klamme hænder.

Vil du gerne vide mere, så besøg: Slotracing Aalborg.