Test: FLY  LOLA B98/10 Road Atalanta ALMS 1999

Af Leif Christensen

 

Hvis der noget slotcar producenterne er enige om, så er det at lave Lola’er, Scalextric har 2 MG Lola’er,  Spirit har 3 forskellige med Olive Garden Lola- B2K/10 som den klart flotteste og FLY er også kommet med deres bud på en ALMS / Le Mans Lola. Ud af de pt. 5 forskellige modeller valgte jeg den gule Road Atlanta ALMS 1999 bil.

Da pakken fra www.slotcars-online.dk kom modtog jeg en super flot bil.

Bilen er gul, meget gul! og har måske en lille tendens til at virke lidt ”plastikagtig”, men den jo også lavet af netop dette stof, så det er nok ikke så usædvanligt. Side spejle og antenne virker noget spinkle og overlever nok ikke længe i en barsk tilværelse på racerbanen, men det ser godt ud. Tampon printet er generelt skarpt og klart, men de små detaljer som stjernerne i det amerikanske flag, Road Atalanta og ALMS –logoet er ikke specielt skarpe.. 

Interiøret er super detaljeret med både gule og røde knapper på instrument bordet. Helheds indtrykket af bilen er godt.

Før den kommer på banen så af med toppen, som holdes på plads af 4 skruer (2 korte og 2 lange) og ud med magneten. Bagakslen har bronze lejer og gearet er 9 tands pinion og 27 tand kronhjul og motoren er placeret lige foran bagakslen som inliner. Ledningerne frem til slæbeskoen ligger pænt i en slidse i chassiet. Bagdækkene er de sædvanlige FLY-dæk,  som egentligt fungerer fint. Alt i alt er det som det skal være.

Så er vi klar til at finde ud hvordan kører den så: Jamen, den kører jo fantastisk! Den er utroligt let at køre og det går super stærkt! Den kan sagtens følge med en Slot.it bil. På Kilderingen kørte jeg en hurtigste omgang på 10.98 s, hvilket svarer til hvad jeg kan komme ned på med min SLEMC bil.

 

 

Konklusion:

FLY har lavet en meget fin bil, som klart er værd at investere i!

 

Men den endelige test af Lola’erne kommer den 29/11, Peugeot Klub Jylland kører 8 timers løb på Spurveringen med 4 stk. Lolaer…. Reportage følger både her og på www.peugeotklubjylland.dk .

 

Efterskrift:

Efter testen monterede jeg en FLY Racing motor i Lolaen… Det vist sig hurtigt at det var en stor fejl! Den blev helt umulig at styre og kunne slet ikke få bid i banen. Så Motorala Lolaen, der er født med Racing motoren er faktisk kraftigt overmotoriseret…

 

/Leif