Test, Autoart Subaru Impreza

Af: Carpo, www.euroscale-aalborg.dk

Efter at have set AUTO-arts Subaru Impresa WRC rallybil på diverse hjemmesider, kan man ikke lade være med at have store forventninger til hele bilen.

På billederne har bilen alt – en masse små lækre detaljer, en dyb og skinnende lak – bilen er kort sagt gennemført til mindste detalje.

Det er ikke en die-cast bil, men en racerbil som skal bruges og køres på racerbanen.

Derfor kommer der mange andre spørgsmål vedr. en så flot bil.

Mon bilen er samlet og lavet ordentlig? Her tænker jeg bl.a. på hvordan transmissionen virker? Bremser og trækker motoren godt? Er akslerne lige og hvordan er tyngdepunktet?

Jo, mange ubesvarede spørgsmål som jeg glædede mig til at få svar på.

Bilen skulle testes på ”Carpo Racing Test Track” (CRTT) som er en 17,5 meter lang Scalextric Sport bane med bordere hele vejen rundt. Tidtagningen er Dislot DS-30 og der køres med en 5 ampere Dislot DS-5 strømforsyning.

Når jeg tester en bil på CRTT er det vigtigste ikke om bilen er hurtigere end andre biler, derfor vil der ikke være omgangtider i denne test.

Det vigtigste og alt afgørende er derimod om bilen kører godt, og om bilen er sjov at køre med.

Det var naturligvis med stor spænding jeg åbnede pakken med AUTO-art Subaruen fra Pendle Slot Racing i England.

Jeg blev absolut ikke skuffet over udseendet af bilen.

Her er alt ned i mindste detalje. Prodrive navnet i bagruden, el-bagrude, malede hjelme og reservehjul bare for at nævne lidt.

Men hvad så med teknikken?

Normalt smører jeg altid en ny bil inden jeg kører med den, så af med karosseriet – også her ser alt rigtig godt ud. Gearet kører bare godt - når bilen kører på banen larmer den slet ikke nær så meget som en SCX 4X4 bil.

Magneten (der er to stk.) kan skydes frem og tilbage. Det var nu ikke helt let at tage den ud – men ud kom den da!

Bilen bliver leveret med lys, desværre er det ikke et system som Overdrive eller Kelvin Light, hvor lyset bliver ved med at være tændt efter at bilen står stille – men når der er strøm til bilen ser lyset godt ud.

Der sidder en switch under bunden af bilen, her har man mulighed for at ændre kørselsretningen – POP…… men switchen er der altså.

Bilen er udstyret med fjederstyretap som har selvcentrering. Styretappen er desværre ikke specielt dyb. Slæbeskoende som er standardmonteret er utrolig stive og tykke. Det betyder at bilen lidt for let ryger op af rillen.

Jeg har skiftet til slot.it slæbesko, noget som har givet bedre køreegenskaber.

Dækkene som er monteret på bilen er nok ikke verdens bedste - her tænker jeg på bidet, men hva´ firehjulstrækket får alligevel bilen ud af hullerne i en fart!

Motoren er en Mabushi med aksel i begge ender - til firehjulstrækket.

Motoren trækker fint hele vejen, og når den kommer op i de øvre omdrejninger kommer der virkelig gang i den!

Bremseeffekten virker også fin, om det er motoren eller firehjulstrækket der skaber den gode bremseeffekt ved jeg ikke.

Efter en række omgange med bilen på CRTT er indtrykket at AUTO-art har lavet en rigtig god og sjov bil. Bilen kører fantastisk godt, men den er dog lidt svær at holde i sporet når udskridningerne bliver lidt for store – noget jeg er sikker på skyldes den manglende dybde på styretappen!

Men så må man jo bare tilpasse sin køremåde til bilen……….. og når man gør det skal jeg love for at man kan køre nogle hurtige omgange med bilen.

Bilen skal køres rent, evt. med en lille udskridning gennem svingene, for at køre hurtig - men sådan er det jo egentlig med alle biler!!!

Jeg glæder mig allerede nu til at se og prøve AUTO-arts næste bil. Det bliver en Mitsubishi Lancer EVO VII. Bilen skulle komme engang i foråret.