6-timers løbet på Odder Ringen

 

Efter at Peugeot Klub Jylland har afholdt flere slot-car løb for medlemmerne tænkte jeg, hvorfor ikke stille på til Odder 6-timers løbet med et hold fra PKJ ? Som sagt så gjort! Deltagerne fra "8 hour endurance slotcar race 2002" blev spurgt og John og Morten meldte sig øjeblikkeligt til så sammen med undertegnede var vi 3 mand, hmmm lidt for få et 6 timers løb… så der blev indkaldt forstærkning i form af 2/3 det landskendte endurance race team Team-Helga fra Neckcheese Racing dvs. Jan og Henning. Team-Helga har deltaget i mange endurance løb rundt om i landet med stor succes. (Den sidste 1/3-del er KOF redaktøren bag www.kofs.dk der er Danmarks største hjemmeside om Slot-cars.)

 

Vi ankom til Odder Ringen ved 9 tiden og jf. den rundsendte tidsplan var der først 4 gang 15 minutters træning og den blev brugt på at vælge hvilken bil vi skulle stille op med. Det viste sig ret hurtigt at Porsche 911 GT1 (Slot.it bund med et EVO1 karosseri fra Fly) var hurtigere end alternativet en Toyota GT1. Vi lagde en kører skifte strategi, hvor vi i hver heat a 45 min kørte 9 minutter hver og rækkefølgen blev også lagt fast fra starten: Jan, Morten, John, Henning og Leif. Selvom det tager tid at skifte kører så kan man bedre bevarer koncentration når man kun kører i 9 minutter i modsætning til nogen af de andre hold, som satsede på at den samme kører kørte hele stintet.

 

 

De andre stillede op med: en Stol.it Audi fra Odder, en Ninci NC-1 Porsche fra Hørning og en Mercedes CKL med Slot.it bund fra Odense.

Tidsplanen sagde at løbet startede kl. 11.00 og præcis kl.11.00 blev er grønt lys og løbet var i gang! Odense fik nærmest fra start problemer med deres Mercedes og kom således 10-20 omgange bagefter. Hørnings Porsche kørte konstant og vi kom også pænt fra start, men Odder på hjemmebane lagde hårdt ud og gik i spidsen med det samme.

 

Bane er ikke så stor og den er heller ikke så jævn så vi valgt at ligge 10g bly i bilen for at få lidt mere stabilitet, men da vi kom i gang og man som påsætter fik fat i de andres biler viste det sig at de vejede mindst 40-50g mere end vores Porsche! Det gav dem en fordel i de snævre sving, men en meget langsommere acceleration ud af svingene.

Tidsplanen blev overholdt meget nøje og alt omkring løbet kørte perfekt. Kl. 14.15 var første runde slut og alle havde kørt 45 minutter på hver spor. Stillingen var at Odder førte med ca. 40 omgangen ned til PKJ/Ikast, som igen havde ca. 30 omgange ned til Hørning. Odense var aldrig rigtigt kommet sig oven på den dårlige start og deres problemer så de lå sidst.

 

Frokosten bestod af frikadeller, kartoffelsalat og pastasalat og blev nydt på gangen uden for banen. Kl. 15.00 startede anden omgang

 

g omgangstælleren blev nulstillet. Vi startede på rød og Jan fik hurtigt kørt os i front af heatet og alle kørerne formåede at holde forspringet, så vi havde taget 12-14 omgang på Odder i første heat. Med 3 heat tilbage var det pludselig ikke umuligt at hente hjemmebane favoritterne! Men kort inden i 2. heat fik Odder Audi’en pludselig problemer og måttet i pit til en længere reparation. Det var vores chance og vi kørte super koncentreret og fik opbygget et forspring til Odder på ca. 80 omgange, før de var på bane igen. Dermed lå vi samlet i spidsen for løbet og skulle ”bare” kører det hjem! Odder satsede vildt for indhentet det tabte, men det resulterede i en masse afkørsler og vi kunne med sikker kørsel øge vores forspring til over 100 omgang ned til Odder. Hørnings Porsche kørte også stabilt og de smuttede også forbi Odder i et af de sidste heats.

 

 

Så en enkelt defekt og en sikker 1. plads blev forvandlet  til en 3. plads.

 

 

Tidsplanen sagde at løbet skule slutte kl. 18.15 og da alt havde forløbet perfekt omkring løbet holdt tidsplanen. Klokken 18.30 blev uddelt præmier: 4. plads til Odense, der først til allersidst fik deres Slot.it Mercedes til at kører, 3. plads til uheldige Odder, 2. plads til super stabile Hørning, hvis Porsche bare kørte og kørte og 1. plads til PKJ/Team-Helga. Udover en masse sponsor gave var der et graveret glas til hver kører og alle hold fik en invitation til at deltage i DM i go-kart på Odder-Ringen den 5/7.

 

 

Tak for et flot løb til Erik og hele holdet bag løb!

 

/Leif